Ads 468x60px

Labels

pondělí 24. září 2012

Přepnutí jazyka aplikace Autodesk PLM 360

Od září 2012 je PLM systém "Autodesk PLM 360" dostupný i v české lokalizaci. Podpora češtiny je implementována již na serveru (v cloudu). K přepnutí na češtinu dojde automaticky při přihlášení uživatele s patřičným jazykovým nastavením web prohlížeče.

Pokud se vám aplikace PLM 360 do češtiny nepřepne, nebo naopak potřebujete PLM 360 spustit v jiném než implicitním jazyce, použijte pro přepnutí následující postup.

Volba jazyka je automatická a řídí se nastavením preferovaného jazyka ve vašem web prohlížeči. Ten je většinou přednastaven na češtinu. Nastavení se liší podle typu prohlížeče - uveďme si nastavení pro Google Chrome a pro Internet Explorer. Jazyků můžete mít v prohlížeči nastaveno více, PLM 360 použije první (nejvyšší, primární) volbu.


V Google Chrome zvolíte jazyk pomocí Nastavení (ikonka montážního klíče nebo URL adresa chrome://chrome/settings/languages). Na stránce Nastavení klepněte na "Zobrazit rozšířená nastavení" (dole). V sekci Jazyky klepněte na "Nastavení jazyků a kontroly pravopisu". V boxu Jazyky pak použijte Přidat pro přidání požadovaného jazyka a přetažením myší jej umístěte nahoru v seznamu. Nastavení se projeví ihned, stačí obnovit stránku PLM 360.


Změna se projeví přepnutím PLM360 do němčiny:


V prohlížeči Internet Explorer provedete jazykové nastavení pomocí menu Nástroje (Tools) > Možnosti Internetu (Internet Options). Na kartě Obecné klikněte na tlačítko Jazyky, v dialogu "Jazykové předvolby" přidejte požadovaný jazyk a tlačítkem Nahoru jej umístěte jako první v seznamu.


Nastavení jazyka PLM 360 se netýká pracovních prostorů a položek nabídek, které byly uživatelsky nadefinovány před přepnutím jazyka. Proto může být v některých případech prvotní změna jazyka neúplná a vyžaduje následnou úpravu uživatelských nabídek.

Žádné komentáře:

Okomentovat